Ceea ce este important pentru sănătate în moduri holistice

Home blog Ceea ce este important pentru sănătate în moduri holistice

Ceea ce este important pentru sănătate în moduri holistice

Deoarece copiii obezi sunt mai predispuși să vină din case cu venituri mici pentru început, acest lucru perpetuează doar golurile de bogăție și înăbușă mobilitatea. Nystedt și coautorii săi concluzionează: "Creșterea rapidă a obezității la copii și adolescenți ar putea avea efecte de lungă durată asupra creșterii economice și a productivității națiunilor."

John Ratey, profesor asociat de psihiatrie la Harvard, sugerează că oamenii cred că exercițiile fizice sunt medicamente pentru ADHD. Chiar și activitatea fizică foarte ușoară îmbunătățește starea de spirit și performanța cognitivă, declanșând creierul să elibereze dopamină și serotonină, similar cu modul în care fac medicamentele stimulante precum Adderall. Într-o discuție TED din 2012, Ratey a susținut că exercițiul fizic "este cu adevărat pentru creierul nostru." A asemănat-o cu a lua "un pic de Prozac și un pic de Ritalin." De regulă, spun că nu aveți niciodată încredere în cineva care a susținut un discurs TED. Dar poate că în acest caz acesta este un mod constructiv de a te gândi la mișcarea propriului corp. Dar nu invers, în cazul în care luarea Ritalin este considerată exercițiu.

Când Teddy Roosevelt era în funcție, avea subsolul Casei Albe acoperit cu covorașe. Un artist marțial înfocat, președintele 26 a dorit să poată lupta și să practice aruncări de judo fără a părăsi casa. Apoi, cel mai tânăr bărbat care a preluat președinția (avea 42 de ani), a injectat o anumită vigoare în rol: a invitat boxeri înfățișați la Casa Albă pentru a sparge cu el, a condus ambasadorii pe drumeții intense și odată a însuflețit un formal prânz aruncând un ministru elvețian la etaj pentru a demonstra un judo hold. De trei ori.

Roosevelt a fost singurul artist marțial care a ocupat biroul oval, dar entuziasmul său pentru exerciții se potrivește cu un model care a devenit mai marcat în rândul președinților recenți. Nu este greu să vezi apelul unui președinte activ către electorat: a fi liderul lumii libere este o slujbă solicitantă și este reconfortant să știi că persoana care o completează va ajunge la linia de sosire. Același lucru este valabil în mod clar pentru judecătorii Curții Supreme, dovadă fiind îngrijorarea liberală pe scară largă cu privire la densitatea osoasă și aportul de kale de Ruth Bader Ginsburg. (Un articol recent care documentează regimul de antrenament al octogenarului – un circuit de două ori pe săptămână, de o oră care implică flotări, scânduri și greutăți – pare să fi calmat unele griji.)

Frica de moarte sau de boală deoparte, atitudinea președintelui față de propria sănătate este importantă în măsura în care poate reprezenta credințele sale mai profunde, care reprezintă valorile țării în ansamblu. Angajamentul de a lucra sugerează autocontrolul, disciplina și dorința de a se exercita în urmărirea unui obiectiv – idei care se aliniază cu buna credință americană de modă veche în meritocrație, oricât de iluzorie ar fi.

Poate în mod surprinzător, atunci, la preluarea funcției, mulți președinți recenți au avut cereri și rutine speciale legate de fitness. Curtat de două echipe NFL în timp ce se afla la facultate, Gerald Ford și-a produsrecenzie.top menținut condiția fizică în birou, înotând zilnic în piscina pe care o construise pe terenul Casei Albe. Un jucător de baseball în tinerețe, George H.W. Bush s-a ocupat de tot felul de sporturi ca președinte, în special în funcție. Bill Clinton a instalat o pistă de jogging pe South Lawn, dar a preferat să alerge în afara porților Casei Albe, spre nemulțumirea Serviciului Secret (desigur, a încheiat mai multe curse la McDonald’s). Lui George W. Bush i-a plăcut ciclismul montan și a fost un alt alergător pasionat, mergând atât de departe încât să pună o bandă de alergat pe Air Force One, așa că nu ar trebui să renunțe niciodată la un antrenament.

Apoi a fost Barack Obama, care a început majoritatea zilelor cu o sesiune de greutate și cardio de 45 de minute. În 2009, cel de-al 44-lea președinte a adăugat cercuri și linii de baschet pe terenul de tenis de la 1600 Pennsylvania Avenue și a invitat în mod regulat prieteni și chiar foști jucători NBA la scrumbies informale. Exercițiul nu era singurul său obicei sănătos. Un mâncător disciplinat faimos, Obama a reușit să slăbească câteva kilograme în timp ce îndeplinea poate cea mai exigentă treabă din lume. S-a dezbătut dacă a lovit complet un obicei de fumat de zeci de ani, dar se spune că a transformat sănătatea celorlalți din Casa Albă în bine, aprovizionând clădirea cu alimente sănătoase, încurajând personalul să participe la provocările de fitness în grup și oferind serviciile propriului său antrenor personal.

Departe de a fi activități nesemnificative strânse în crăpăturile vieții lor politice, viețile sportive ale președinților anteriori au fost adesea luate ca simboluri ale caracterului lor și chiar ale credințelor lor politice. Roosevelt a practicat în mod clar „viața obositoare” de „combativitate sănătoasă” pe care a predicat-o în discursurile sale, iar disponibilitatea sa de a intra într-un ring de box era o piesă cu pregătirea militară pe care o căuta pentru America. George W. Bush a vorbit despre alergarea în termeni măreți, încurajându-i pe alții să transpire „pentru binele propriei sănătăți și pentru binele sănătății națiunii”. De-a lungul campaniei lui Obama, unii au susținut că „copilul slab cu un nume amuzant” și-a folosit dragostea de baschet pentru a contracara afirmațiile că este un american. Alții l-au comparat pe Obama-baschet-jucătorul cu Obama-politicianul: competitiv, incluziv, pragmatic, probabil să plece la stânga.

Mai recent, comentatorii au mers atât de departe încât au oferit fizicul lui Obama ca simbol pentru fitnessul administrației sale – și al lui Trump ca antiteză. Un tweet recent a plasat imagini ale bărbaților unul lângă altul: în stânga este un Obama decupat, fără cămașă, cu pectorii strălucind de sudoare; în dreapta este un Trump cu fața roșie, cu intestinul testând centura pantalonilor de golf. Legenda: „Obamacare vs. Trumpcare”.

Neglijarea fizică a lui Trump este o lume departe de viața viguroasă condusă de Vladimir Putin, ale cărui eforturi de reafirmare a rolului Rusiei ca putere mondială musculară au implicat promovarea unei imagini de om puternic literal. Fotografiile pe scară largă făcute de-a lungul anilor îl arată pe lider participând la multe „bărbătești”" activități: călărie fără cămașă în sălbăticie, fluturarea într-un râu siberian, conducerea unei mașini de curse de Formula 1, tineri de lupte la brațe într-o tabără de vară și, mai nou, pomparea fierului într-o sală de sport de la Sochi. El nu a ascuns faptul că deține o centură neagră la judo, lansând un DVD de instrucțiuni de lung metraj intitulat Să învățăm judo cu Vladimir Putin – care merită un ceas doar pentru a vedea o intenție pe care Putin o încălzește cu niște cercuri de șold.

S-ar putea aștepta ca abordarea „America First” a lui Trump să fie însoțită de un regim de exerciții militare similar. În schimb, bărbatul care promite să facă America din nou mare, se bucură public de sedentarismul său și de obiceiurile alimentare slabe. De-a lungul campaniei sale, Trump s-a arătat sincer în legătură cu aprecierea sa pentru mâncarea rapidă, postând pe Twitter imagini cu el însuși dărâmând burgeri, un castron de taco și pui prăjit – acesta din urmă în avionul său privat, cu un cuțit și o furculiță, nu mai puțin. În afară de câteva strângeri de mână cu aspect intens, singura activitate fizică pe care Trump se angajează în mod regulat este golful. Odată, el a descris susținerea discursurilor pe traseul campaniei ca fiind exercițiu. Și în 2015, el și-a apărat inertitatea față de Times, spunând: „Toți prietenii mei care fac tot timpul exerciții, vor să înlocuiască genunchii, să înlocuiască șoldul – sunt un dezastru” (ceea ce s-ar putea să nu fie departe de adevăr acum 70 de ani, Trump este cea mai în vârstă persoană care a preluat președinția).

Probabil că aceste obiceiuri nu sunt ajutate de faptul că își termină serile cu „televizor din belșug” și foarte puțin somn. Toate acestea marchează o schimbare alarmantă din tinerețea sa activă; în timp ce căpitanul de baseball la Academia Militară din New York, Trump ar fi fost cercetat de Phillies. Totuși, septuagenarul merită ceva credit pentru respingerea alcoolului și a țigărilor.

Trump pare să-și afirme capacitatea prezidențială mai puțin prin acțiune decât asociere. De-a lungul anilor, și-a făcut cunoscute conexiunile cu sportivi de renume, la știrile TV și prin Twitter. De-a lungul campaniei sale, Trump s-a lăudat cu prietenii și susțineri de la vedete sportive dominante – și deseori controversate -, cum ar fi fostul jucător NBA Dennis Rodman, fundașul Patriotilor Tom Brady și Mike Tyson.

Poate că cea mai influentă conexiune sportivă a lui Trump este cu World Wrestling Entertainment, rețeaua lucrativă pe care luptătorii adoptă povești fictive în lupte organizate. Relația sa cu brandul datează de aproximativ 30 de ani și a implicat găzduirea de evenimente la locurile sale, apariția la promoții și intrarea în Hall of Fame. Compania chiar s-a infiltrat în cabinetul său, iar fostul CEO al WWE, Linda McMahon, conduce acum Administrația pentru întreprinderi mici.

La fel ca reality TV, în WWE – unde pinii sunt planificați și durerea este prefăcută – divertismentul contează mai mult decât actualitatea. În timpul campaniei prezidențiale, Trump a aplicat această idee în afara ringului, deturnând atenția asupra sănătății sale discutabile, dezvăluind cu întârziere rezultatele sale medicale la un episod al Dr. Oz. Nu după mult timp, el a lansat o scrisoare superlativă de la medicul său, susținând că tensiunea arterială și rezultatele laboratorului sunt „uimitor de excelente” și că examenul său medical a arătat „doar rezultate pozitive” – chiar dacă IMC-ul său a indicat că este supraponderal. (Medicul său a recunoscut mai târziu că a scris scrisoarea în cinci minute și a sugerat că limbajul său suprasolicitat a fost influențat de retorica proprie a lui Trump, care a dat naștere unei alte runde de discuții și mediatizare).

Când vine vorba de sănătatea sa și multe altele, Trump pare mai puțin interesat de adevăr decât capacitatea sa de a răspândi propria sa narațiune. Așa cum a rezumat în mod adecvat un intervievator Time în timpul unei discuții recente cu președintele: „Oricare ar fi realitatea a ceea ce descrieți, faptul că [faptele] sunt contestate le fac un mesaj mai eficient, că sunteți capabil să răspândiți mesajul mai departe, că mai mulți oameni sunt entuziasmați de asta, că apar la televizor. ” La urma urmei, care ar fi rostul de a lucra efectiv atunci când poate fi „cel mai sănătos individ ales vreodată la președinție” și să capteze atenția Americii, fără să pășească vreodată într-o sală de sport?

Săptămâna trecută, New York Times a raportat: „Donald Trump Checkup a spus că ar dezvălui că este supraponderal”.

Această dezvăluire a fost un preludiu al apariției candidatului republican la emisiunea Dr. Oz, joi. Acolo Trump a apărut surprins de o întrebare despre obezitate. Întrebarea nu se referea la propria masă corporală a lui Trump, ci mai degrabă ce intenționa să facă cu privire la sănătatea metabolică a copiilor americani.

A fost un moment îngrijorător, un memento că îngrijorările legate de sănătatea lui Donald Trump sau Hillary Clinton ar trebui să fie diminuate de îngrijorările cu privire la modul în care candidații ar afecta sănătatea tuturor celorlalți. Modul fundamental care se va întâmpla este prin afectarea cauzei principale de sănătate precară din țară: mâncarea pe care o consumăm. Pe această temă, cei doi candidați nu ar putea fi mai diferiți.

Explicația lui Trump despre obezitate în emisiunea lui Oz a fost abia coerentă și extrem de consecventă. Voi ajunge la asta, dar pentru a stabili scena: Până în acel moment, cea mai bună parte a interviului a fost un schimb de conserve în care Trump a dezvăluit că deține – în buzunarul jachetei – o copie clară a unei noi note de doctor, din nimeni altul decât irascibilul Harold Bornstein. Oz a întrebat dacă poate vedea scrisoarea. Trump a spus da. Premisa era ca o scenetă pe Sesame Street. Ceea ce a urmat a fost o revizuire bizară a unor analize de sânge de bază și Oz a subliniat că el nu este medicul lui Trump în timp ce efectua o simulare a unei interacțiuni pacient-medic, citind cifre precum greutatea corpului candidatului și nivelul său de colesterol și punând întrebări cum ar fi „Aveți probleme cu vezica sau prostata?” (Abia aproape de sfârșitul programului de o oră Oz a întrebat „Pot să pun o întrebare personală?”)

Întrebarea personală se referea la dependența de substanțe a fratelui lui Trump. Cum a învățat Trump și a crescut din asta? De-a lungul orei, Oz a dat candidatului frâu liber pentru a explica că este sănătos, viguros, pasionat, patriotic și plin de compasiune. Oz apoi dădu din cap și trecu la următoarea întrebare. De exemplu, „De ce credeți că aveți rezistența la locul de muncă?”

Totul a fost în contrast cu ceea ce s-a întâmplat când Oz și-a lăsat publicul să-i pună întrebări lui Trump, chiar la sfârșit. Oz și-a făcut timp doar pentru doi. Primul a fost important:

Membru al publicului: Bună. Domnule Trump, sunt profesor și văd obezitate în fiecare zi. Cum ați putea rezolva problema obezității în țară – în special în rândul copiilor – și faptul că multe școli nu oferă suficient exercițiu în timpul recesiunii?

Trump: Într-o anumită măsură, este un lucru școlar. Cred că ai putea spune că este și un lucru ereditar. Mi-aș imagina că este cu siguranță un lucru ereditar. Dar multe școli nu oferă alimente adecvate, deoarece au probleme de buget și cumpără alimente mai ieftine și nu la fel de bune. Și marele lucru – când mergeam la școală, îmi plăcea mereu sportul și aș vrea întotdeauna – îmi plăcea să mănânc și îmi plăcea sportul și a funcționat, pentru că puteam să le fac pe amândouă. Multe școli astăzi nu au programe sportive și aceasta este o mare problemă. Aș încerca să deschid asta. Sunt un mare credincios în întreaga lume a sportului. Aș încerca să deschid asta.

Unde sa încep.

Spre deosebire de celelalte răspunsuri ale sale, acesta a sunat complet neînvățat. Profesorul din audiență citea întrebarea de pe un card, dar este posibil ca întrebarea să nu fi fost cunoscută de Trump în prealabil. Este mai puțin probabil ca el să sugereze modificarea genetică a copiilor decât să facă doar speculațiile fluxului de conștiință pentru care a devenit cunoscut și, în unele cercuri, adorat.

Acest lucru ar putea fi adorabil în altă perioadă și loc, pe un alt subiect, de la o persoană care nu se presupune că este calificată să conducă țara. În prezent, însă, jumătate dintre americani sunt supraponderali și o treime sunt obezi. Cheltuim 322 miliarde de dolari în fiecare an numai pentru tratarea diabetului și pre-diabetului, afecțiuni care se datorează de obicei (și întotdeauna exacerbate de) o dietă slabă.

Acest lucru nu este să menționăm principala cauză de deces, bolile cardiovasculare, care sunt adesea cauzate și prevenite în mare parte de alimentele pe care le consumăm. Pentru a evita și controla aceste condiții, ni se spune să mâncăm o dietă care este în primul rând fructe și legume (și nuci, semințe și leguminoase), de preferință în forme minim procesate.

Acesta este un consens de lungă durată, din partea experților din interiorul și din afara guvernului. Și totuși sistemul nostru este stimulat să producă alimente și produse de origine animală foarte procesate. Guvernul federal subvenționează producția de porumb și soia pentru a hrăni animalele cultivate în fabrică, însănătoșite cu antibiotice, dar lasă producția de fructe și legume să se descurce singură. Acest sistem nu este rezolvat prin acordarea de bani școlilor.

De asemenea, Trump pare a fi dezinformat cu privire la rolul exercițiului. Ceea ce este important pentru sănătate în moduri holistice. De exemplu, un studiu a constatat că efectul activității fizice regulate este comparabil cu medicamentul ADHD la copii. Exercițiile fizice ajută la prevenirea bolilor vasculare cardiace și cerebrale. Îndepărtează depresia. În esență, corpurile noastre funcționează defectuos atunci când sunt neutilizate.

Dar a vedea exercițiul ca pe un instrument de echilibrare a unei scale de calorii este greșit. Mutarea nu poate atenua efectele asupra sănătății ale alimentației slabe. Acesta este un mit pernicios care a lăsat mulți oameni bolnavi.

admin